Εκπαιδευτικοί

Αναστασία Δημητρά
Ασχολούμαι ενεργά με την εκπαίδευση και την παραγωγή έργων ανιμέισον, είμαι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Μέλος της ΑΣΙΦΑ International από το 1990 και πρόεδρος της AWG. Έχω συνεργαστεί για την παραγωγή ανιμέισον ταινιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον Ελληνικό χώρο, όπως το Κουνούπι (1985-1989), Artoon s.a. (1990-1995) κ.α. Το 1995 ίδρυσα την εταιρεία παραγωγής ‘σημείο’ και δημιούργησα αρκετές παραγωγές, όπως την Καρτούνια 36 επεισόδια των 26’ για την Ελληνική τηλεόραση (1996-1998).
Έχω συμμετάσχει σε κριτικές επιτροπές για την απονομή βραβείων σε φεστιβάλ ανιμέισον. Μεταξύ αυτών, το 2002 ήμουν μέλος επιλογής των ταινιών για το festival της Χιροσίμα, Ιαπωνία. Από το 1990 εργάζομαι εντατικά αφιλοκερδώς για την διάδοση των Ελληνικών κινούμενων σχεδίων στο Ελλάδα και το Εξωτερικό.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΑΚΑΣ
Κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού με ερευνητικά ενδιαφέροντα στο ανιμέισον. Ασχολείται με τη διδασκαλία σε τυπικές (ΤΕΙ Αθήνας) και μη τυπικές μορφές μάθησης (Εργαστήρια – Φεστιβάλ) σχετικές με το animation από το 1994. Ως σκηνοθέτης, ανιμέιτορ και art director έχει υλοποιήσει δεκάδες project με διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΤΣΙΚΟΥ
Έχει σπουδάσει 3D Computer Graphics Animation & Multimedia Productions και Γραφιστική. Από το 2003 ως το 2016, δίδαξε στον κλάδο του ανιμέισον στον ΑΚΤΟ, Τεχνικές Animation, Σύνθεση & Χρώμα και Storyboard. Σήμερα, εργάζεται ως Creative Director στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Από το 2003, μαθαίνει animation σε παιδιά και μεγάλους. Παράλληλα, έχει εκπροσωπήσει την ελληνική συμμετοχή με ταινίες παιδικών εργαστηρίων ανιμέισον σε διεθνή φεστιβάλ. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΑSIFA HELLAS.

ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΡΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας και Animation στο Milano. Μεταπτυχιακός και Διδακτορικός τίτλος σπουδών στο animation από το πανεπιστήμιο Novi Sad και Ακαδημία καλών τεχνών Belgrade. Εργάστηκα από το 1978 – 1996 στα TV animated spots συνεργαζόμενη με διάφορες εταιρίες παραγωγής. Διδάσκω στο ΤΕΙ Αθήνας, από το 1986. Έχω συνεργαστεί με φεστιβάλ animation σαν κριτική επιτροπή, σαν εισηγήτρια και σαν οργανωτής εργαστηρίων. Έχω διδάξει σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και έχω συνεργαστεί σε διεθνή πανεπιστημιακά προγράμματα δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού. Συγγραφή:FRAME by FRAME (NEXUS 2004 – 2009) και δημοσιεύσεις συνεδρίων.

Παναγιώτης Κυριακουλάκος
Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παραγωγός της πρώτης ημίωρης ελληνικής ταινίας κινουμένων σχεδίων με τεχνική 3d animation (Οι φίλοι μου τα διαστημάκια, 2003, σε σκηνοθεσία Δ. Πατρίκιου), διετέλεσα Αντιπρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ τα τελευταία δύο χρόνια και συντονιστής της Δράσης 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων (1945-2015). Την επόμενη τριετία θα χρειαστεί να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του κλάδου, να υλοποιηθούν υποδομές ενίσχυσης και προώθησης της παραγωγής, να αναπτυχθούν συνέργειες με θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς για το στήσιμο διεθνών συμπαραγωγών και να διατηρηθεί η δυναμική του brand Greek Animation. Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ μπορεί να είναι καταλύτης για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΑΡΗΣ
Είναι Animator/Compositor/VFX Artist και ιδρυτικό μέλος της ASIFA ΕΛΛΑΣ. Σπόυδασε ανιμέισον στη Μεγ. Βρετανία και αφού ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του εργάστηκε ως ανιμέιτορ στο Soho του Λονδίνου. Παράλληλα, διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στον κλάδο Animation και VFX. Από την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάζεται ως ανιμέιτορ στην τηλεόπτικη διαφήμιση, σε μουσικά βίντεο και τηλεοπτικά κανάλια. Είναι καθηγητής στον κλάδο του ανιμέισον στον ΑΚΤΟ μέχρι και σήμερα.

Τηλιγάδης Κωνσταντίνος
Το Εικαστικό του έργο βασίζετε στην έρευνα Τέχνης Τεχνολογίας ως εκφραστικό μέσω Αφηγηματικής Γλώσσας Αισθητικής και Φιλοσοφικής προσέγγισης από τη σχέση αλληλεπίδρασης θεατή και έργου, όπως και την ανάπτυξη τεχνολογικών ψηφιακών μέσων και εργαλείων. Τα έργα του έχουν επιλεγεί σε θεματικές Εκθέσεις από Επιμελητές/τριες εκθέσεων για τη παρουσίαση σε επιλεγμένους χώρους και Φεστιβάλ Τέχνης με Κριτές. Έχει βραβευθεί με Διεθνές πρώτο Βραβείο το (2004) ΄Olympic Truce Through Painting΄ Δαμασκός, Συρία. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, Μουσεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Δίδαξε «Ψηφιακά Μέσα» από το (1998-2000) Α.Σ.Κ.Τ., (2003-2009) «Υβριδικά Μέσα» στο Προπτυχιακό της Α.Σ.Κ.Τ., (2006-2016) «Τρισδιάστατα Γραφικά Συνθετική Κίνηση» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ψ.Μ.Τ της Α.Σ.Κ.Τ., (2007-2016) Τ.Ε.Ι. Αθήνας «3D Animation» στο Τμήμα Γραφιστικής, (2017) Διδάσκει «Ψηφιακές Εφαρμογές» στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμηση και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Π.Α.Δ.Α. Αθήνας

Σπύρος Παπαδόπουλος
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι αρχιτέκτων (ΕΜΠ, 1991), διδάκτωρ του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης (E.T.S.A.Μ. 1997). Είναι καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ). Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος από το 2014 μέχρι το 2016.
Από το 2000 διδάσκει Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και σύγχρονα Οπτικοκαουστικά Μέσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 1998 διδάσκει στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ε.Μ.Π. «Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός» και από το 2005 στο Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση».

Χριστίνα Ντεπιάν
Εικαστικός/εκπαιδευτικός με σπουδές στην Ελλάδα και την Αγγλία, με δράση στη Βιέννη και το Λουξεμβούργο. Διδάσκει κινούμενη εικόνα στη Σχολή Χιλλ και είναι υπεύθυνη των εργαστηρίων animation στο διεθνής φεστιβάλ αnimasyros και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Κάτι Κινείται στον Κιν/φο Δαναό. Ταινίες των μαθητών της έχουν προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, στο Animasyros, στο VAFI της Κροατίας, κ.α.

Ιωάννα Γιακουμάτου
Εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων, απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΤΠΕ για την εκπαίδευση. Διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές), ενώ παράλληλα επιμελείται οπτικοακουστικά εργαστήρια ήχου, φωτογραφίας, βίντεο και ντοκιμαντέρ. Μέσα από τη διδασκαλία, ερευνά τις δυνατότητες ένταξης των οπτικοακουστικών τεχνών και των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως εργαλείο συνεργασίας, μάθησης και ανάπτυξης.

Christel Degros
Involved in animation workshops and teaching since 1995 Member of the Raoul Servais Foundation Active member and vice president of AWG
Διοργάνωτης animation Workshop και διδάσκων απο το 1995, μελος του Raoul Servais Foundation, μελος και αντιπρόεδρος του ASIFA Workshop Group

Λαμπρινή Τριβέλα
Υποψήφια Διδάκτορας στην παραγωγή animation, ΓΟΕ, ΣΕΤΠ, ΠΑΔΑ. Κατέχει Μάστερ στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, ΕΑΠ καθως και Μάστερ στη Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας της Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ. Είναι Απόφοιτη της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, ΕΑΠ. Επικουρικό έργο εργαστηριακών μαθημάτων στο προπτυχιακό μάθημα 3D animation, ΠΑΔΑ καθως επισης ειναι συγγραφέας του ασύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού, συνοδευόμενου από βιβλίο για την εταιρεία “ΔΙΑΣΤΑΣΗ”